Läkarintyg för Transportstyrelseärenden

Läkarintyg avseende alkohol eller droger riktat till transportstyrelsen.
Transportstyrelsen kan kräva att du styrker att du är nykter och drogfri med ett läkarintyg. Detta bygger på att du träffar en av våra läkare samt lämnar särskilda blod och urinprov där man kan påvisa spår av alkohol och droger. Hur många prov du behöver ta framgår i det papper du fått från Transportstyrelsen.
 
Hur går det till?
Först kommer du till oss för inskrivning och en första provtagning och för att starta din provperiod. Ta med dig alla papper du fått hemskickade från Transportstyrelsen så går vi igenom dom tillsammans och planerar.
Observationstiden: under det kommande månaderna får du lämna ett antal prover med kort varsel, hos oss.
Därefter bokar vi ett avslutande möte med en läkare, ni går igenom provsvaren och några frågor. Vi gör klart ditt intyg och skickar till transportstyrelsen.
 
Körkort med alkolås
Istället för att bli av med körkortet kan du ansöka om ett körkort med villkor om alkolås. Villkorstiden är ett eller två år. Detta är möjligt om ditt körkort återkallas på grund av rattfylleri eller grovt rattfylleri. På samma sätt som vid intyg om nykterhet ingår regelbundna läkarkontroller med provtagning. Du får installera ett godkänt alkolås.
Om villkorskraven inte uppfylls får du inte längre delta och det villkorade körkortet dras in.
 
När villkorstiden är slut, får du ansöka om körkortstillstånd för att få ett nytt körkort utan villkor om alkolås. Tänk på att påbörja provtagningar och läkarbesök i god tid inför ansökan.

Du är välkommen att höra av dig till oss för frågor eller funderingar kring läkarintyg för alkohol och droger. 
 

 

Ta med dig de papper som du fått hemskickat av Transportstyrelsen till första besöket. 

Välkommen!