Prickmottagning 25/1

Vi har prickmottagning fredag den 25/1. Välkommen att boka tid!

Under vår prickmottagning finns det möjlighet att kolla upp födelsemärken som växer, kliar, ändrar form eller färg. Många använder begreppet födelsemärken om alla brunaktiga förändringar i huden. De vanligaste är pigmentförändringar och det är normalt att få fler ju äldre man blir.
Födelsemärken kan se olika ut och flertalet är helt ofarliga. Ett fåtal kan dock förändras till elakartade tumörer, där malignt melanom är den mest kända formen, som också ökat i antal på senare år.
I de flesta fall kan en läkare snabbt och enkelt avgöra om märket är elakartat.Märket undersöks med mikroskop för att säkerställa att det inte är farligt. Vid tveksamheter skickas remiss till kirurg som tar bort märket.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter